Bär den gula bannern i protest!

I över en veckas tid har samhällen i Sverige brunnit, upplopp lett till att bilar, skolor och andra byggnader satts i brand. Och vad gör politikerna? 

Politikerna fortsätter i stort sett göra det de alltid gjort. De kör sin egen väg, tror på att deras politik ska lösa problemen. Men tydligen löser det inte problemen!

Vad det beror på? Att politikerna helt enkelt inte lyssnar på folket! Det var länge, länge sedan de lyssnade på medborgarna. De lyssnar inte ens vart fjärde år, när det är val, utan även då försöker de bara vinna röster genom att försöka övertala människor att tycka som politikerna tycker.

Bild

Vad är då lösningen? Förutom att politikerna för en gångs skull måste börja lyssna på det egna folket, så är här en riktig utmaning och uppmaning till alla de som tycker det är coolt att bränna bilar runt om i landet: Det är skit-enkelt att sätta eld på en bil, men försök få samma uppmärksamhet genom att exempelvis bära på gula armbindlar(som i den gula lågan när bilar brinner), gula hattar eller bära fram helgula fanor! Det är DET demokrati handlar om. Att kunna göra sin röst hörd med just rösten, och inte med hjälp av våld. Hat och våld löser aldrig några problem! Antar bilbrännarna denna utmaning som är mer intelligent och når till bättre resultat än genom att låta oskyldiga drabbas? Annars är vi inte bättre än de länder där rebeller slåss mot regimer som bara leder till att folk drivs till flykt och lidande. Det är väl inte dit vi vill nå med bilbrännandet???!!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment